Family, Social Issues

Push Gift – Suatu trend baru yang tabu atau memang perlu? (Part 2)

Oke mams kita lanjut lagi ngomongin Push Gift ya..

Yang belum baca artikel sebelumnya bisa klik: Push Gift – 1

Ini ada nggak sih para bapak-bapak atau calon bapak yang baca? Kenapa Pak kok bisa nyasar ke blog saya? Dikirimi tautan sama istri ya? Haha..selamat! anda kena jebakan batman! Itu tandanya istri anda pengen dikasih push gift setelah lahiran nanti. Nggak pa-pa para mama dan calon mama ketje kirim artikel ini ke suami Anda daripada nyindir-nyindir tapi tetep nggak paham trus makan ati kan?? *curcol*

Buat para suami atau calon papa yang sudah terlanjur baca blog ini, ya lanjut aja..kan susah terlanjur..hehe.. Apa sih yang bisa kita berikan sebagai push gift buat istri tercinta, ini beberapa ide-nya (tenang tidak semuanya berupa barang):

  1. Ucapan selamat karena sudah menjadi ibu dan sudah melewati masa kehamilan serta persalinan dengan segala ‘nano-nano’nya . Ungkapkan juga rasa bangga Anda memiliki istri hebat yang telah berani  melewati masa kehamilan dan persalinan dengan sukses.
  2. Ucapan terima kasih telah melahirkan anak untuk Anda ke dunia ini.

Dua hadiah di atas jika diucapkan dengan tulus sudah mampu membuat kita para istri bisa senang tak terkira apalagi ditambah dengan belaian mesra dan kecupan hangat di kening atau pipi kita.

3. Belikan sebuah buket bunga bertuliskan ucapan terima kasih atau ungkapan apapun yang ingin Anda sampaikan kepada istri tentunya yang bisa membuat istri bahagia ya.

4. Alat kesehatan atau alat olahraga yang bisa membantu istri Anda mengembalikan bentuk tubuhnya mirip pada saat masih gadis dulu.

5. Keanggotaan di sebuah Gym atau pusat kebugaran (plus personal trainer mungkin) agar istri dapat menjalankan program mengecilkan tubuhnya kembali.

Khusus poin 4 dan 5 sebelum anda memutuskan untuk memberikan hal tersebut pastikan dulu istri Anda juga menginginkannya dan beri penjelasan dulu kenapa Anda memberikan hadiah tersebut, jangan sampai salah paham dan bahasanya harus ditata terlebih dahulu agar istri tak tersinggung karena mungkin mereka berpikir Anda seperti mengatakan “Hei, kamu keliatan gendut banget setelah melahirkan, ayo kuruskan badanmu!”, nggak mau malah bikin istri Anda jadi ngambek dan sedih kan??

6. Benda-benda atau penyedia jasa yang dapat membantu pekerjaan rumah tangga yang sudah lama dia inginkan, misalnya mesin cuci atau bahkan seorang asisten rumah tangga atau baby sitter yang dapat membantu pekerjaan rumah.

7. Barang-barang mewah yang sudah lama diinginkan istri Anda. Mewah di sini sangat subyektif ya, misalnya gadget atau HP bagi sebagian orang adalah sebuah barang mewah, tergantung masing-masing keluarga memandangnya, contoh lain misalnya perhiasan emas bahkan mungkin yang bertahtakan berlian *kedip-kedip kasih kode ke pak suami saya kalau dia baca* *siap-siap kena jitak*, baju, sepatu, tas , make up ber-merk; sampai sebuah mobil, rumah, villa atau kapal pesiar.. *WOW* who knows ya kan?? *agak lebay sih kalau yang ini*

Nah mungkin itu beberapa ide untuk memberi push gift /present pada istri Anda, bagi yang masih merencanakan ingin memiliki bayi atau sedang menunggu kelahiran bayi Anda, Anda  sudah bisa mulai mempersiapkan gift apa yang akan diberikan pada istri Anda nanti. Buat istri yang sudah beberapa waktu lalu baru saja melahirkan juga masih boleh, boleh banget bahkan..

Gimana mams? Walaupun mungkin masih ada perdebatan mengenai tabu atau tidaknya meminta atau menerima push gift serta penting tidaknya sebuah push gift itu bagi ibu yang telah melahirkan, saya tetap ingin mengingatkan untuk tetap saling menghargai pendapat orang lain, serta bagi Anda yang setuju dengan push gift, ada beberapa pesan dari saya, yaitu kalaupun suami kita tidak dapat memberikan yang saya contohkan di atas, tapi kasih sayangnya kepada kita dan keluarga kita, dengan masih mau berangkat pagi-pulang malam mencari nafkah untuk kita sekeluarga, kesana-kemari demi memenuhi hasrat ngidam kita yang aneh-aneh, memijati punggung atau pundak kita saat capek waktu hamil, menemani kita dalam proses persalinan,  bantuannya dalam mengurus si kecil, sikap sabarnya mendengar segala keluh kesah curhatan kita seharian mengurus rumah dan anak, mendengar cerita keseruan bersama anak-anak kita dan sikap-sikap manis lainnya kepada kita dan anak-anak itu sudah sebuah hadiah yang tak ternilai. Jadi jangan berharap ya mams, nggak dikasih nggak apa-apa, dikasih alhamdulillah, kalau dikasih jangan lupa langsung cium peluk dan kasih ‘servis’ yang manis yaa… *kedip-kedip mata nakal* *para suami langsung bersorak kegirangan.. hehe..*

Oke, sampai di sini bahasan Push Gift ini, kalau menurut para mama ketje yang lain gimana? Perlu nggak sih Push Gift itu? Jangan lupa komen ya.. ceritain juga kalau misalnya dikasih push gift pengennya berupa apa? Atau mungkin ada yang udah dapat dari pak suami? Boleh donk dibagi di sini.. Saya tunggu ya mams..

Love,

@annelesmana

Share it please, mama ketje.. 🙂Pin on Pinterest0Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0

40 Comments

  1. Can I simply say what a relief to seek out somebody who truly is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how you can convey a difficulty to mild and make it important. Extra people need to read this and understand this aspect of the story. I cant believe youre not more well-liked because you undoubtedly have the gift.

  2. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to read, but I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might fix if you werent too busy on the lookout for attention.

  3. There are some fascinating points in time on this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

  4. I enjoy you because of all your hard work on this site. My aunt really likes going through research and it’s really simple to grasp why. We know all relating to the powerful way you produce precious guidelines via the website and foster response from other ones on that point then our favorite daughter is actually studying a lot of things. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You’re the one carrying out a very good job.

  5. This site is known as a stroll-via for all the data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively discover it.

  6. Would you be taken with exchanging hyperlinks?

  7. There’s noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure good factors in features also.

  8. Can I just say what a relief to seek out someone who actually knows what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how you can bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre no more widespread because you positively have the gift.

  9. I抎 should examine with you here. Which is not one thing I usually do! I get pleasure from studying a put up that can make people think. Also, thanks for permitting me to remark!

  10. I found your weblog web site on google and check just a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to reading extra from you later on!?

  11. After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any manner you possibly can remove me from that service? Thanks!

  12. After I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you may take away me from that service? Thanks!

  13. Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily remarkable possiblity to read articles and blog posts from this website. It really is very cool and stuffed with a good time for me personally and my office acquaintances to search your blog at the very least 3 times weekly to read the newest guidance you have. And of course, I am just certainly fascinated with your fantastic secrets served by you. Selected 2 ideas on this page are truly the very best I’ve had.

  14. Aw, this was a very nice post. In idea I wish to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and not at all seem to get one thing done.

  15. Hiya! I just would like to give a huge thumbs up for the good information you will have right here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra soon.

  16. Nice post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday. It’s going to all the time be stimulating to read content material from different writers and practice a little bit something from their store. I抎 want to make use of some with the content on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

  17. I discovered your weblog web site on google and test just a few of your early posts. Continue to maintain up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for forward to studying extra from you afterward!?

  18. Thanks a lot for providing individuals with an extremely pleasant chance to read in detail from this website. It is often very pleasurable and also jam-packed with a lot of fun for me and my office co-workers to search your site particularly 3 times every week to read the new secrets you have. Of course, I’m also at all times motivated with all the outstanding hints you give. Certain 2 facts in this posting are in reality the very best I’ve ever had.

  19. An interesting discussion is price comment. I think that you must write extra on this topic, it may not be a taboo topic however typically individuals are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

  20. You must participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will suggest this web site!

  21. Hey! I just would like to give an enormous thumbs up for the nice data you will have right here on this post. I will be coming back to your blog for extra soon.

  22. very good publish, i definitely love this website, carry on it

  23. Would you be excited by exchanging hyperlinks?

  24. I precisely desired to say thanks all over again. I do not know the things that I would have followed without the entire ways documented by you directly on this area of interest. It previously was an absolute challenging setting in my opinion, but taking note of a new expert way you handled it made me to leap with delight. I am happy for the assistance and as well , wish you comprehend what an amazing job you are always undertaking training men and women via your web blog. Probably you haven’t come across any of us.

  25. very nice put up, i certainly love this web site, keep on it

  26. very good put up, i definitely love this website, keep on it

  27. I truly wanted to post a small remark to say thanks to you for these pleasant tips you are showing at this website. My rather long internet research has at the end of the day been recognized with useful suggestions to write about with my relatives. I would repeat that we website visitors are unquestionably endowed to dwell in a decent site with many marvellous professionals with valuable plans. I feel very blessed to have encountered the web pages and look forward to so many more enjoyable minutes reading here. Thank you once again for a lot of things.

  28. I have to show my passion for your generosity in support of those people who really want guidance on in this issue. Your special dedication to getting the solution all over appeared to be quite helpful and have permitted regular people just like me to achieve their ambitions. Your amazing informative guidelines can mean a great deal to me and still more to my peers. Thanks a lot; from each one of us.

  29. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  30. Whats up! I just wish to give a huge thumbs up for the great information you have got here on this post. I might be coming again to your blog for extra soon.

  31. Waah, point 4 sama 5 bisa menyebabkan sensi kalo ngga hati2 atau ngga ada pembahasan dr pihak wanita nya dulu mba. Hahahahhaa

    1. Haha iya mbak.. Itu sensitif bgt apalagi buat qta yg udah melar kmn2 sehabis melahirkan

  32. Nganu. Poin satu kalo diganti buna bank pegimane? Wkwkwk

    1. Haha.. Boleh mbak.. Ide bagus, bunga deposito yaa..

  33. Kalo aku, butuh perhatian, pengertian, dan bantuan yg lebih besar di awal2 setelah melahirkan.. Secaraa..mood kita kan masih naik turun, capek fisik dan mental, hahhaaaa..

    1. Iyaa.. Bnr bgt.. Kyana semua yg baru hbs melahirkan butuh itu. Btw, itu blog barumu?? Dimasukin ke list blog Belajar Blogging yoo??

  34. Kalaupun memang bukan berupa barang mewah (karena kondisi keuangan mungkin) sebuah support dan say thanks itu juga udah lebih dari berarti 🙂

    1. Iya.. Betul mbak.. Sbtlnya dpt itu aja udah sngnya stgh mati..

  35. tambah oke banget say artikelnya… berguna bagi para pembaca apalagi yg kurang romantis..:-D

    1. Hehe makasih.. Ya gini ini terinspirasi dr suami yg krg romantis.. Hehe

Leave a Reply

Required fields are marked*