Beauty, Uncategorized

Just Miss-The Most Affordable Local Make Up (versi Anne)

Hai.. Akhirnya saya kembali..(sambil dadah-dadah) Hihi.. Padahal di artikel sebelumnya  saya bilang “See you very soon”, Very soon-nya ternyata seminggu (itu lama, kali! Hehe..maafkeun..)

Nah, ini nih review tentang si “most affordable make up” itu.. dari tagline mereka yaitu “The story of affordable cosmetics” dan emang bener, terjangkau banget-nget!

Gimana sih cerita awal saya berkenalan dengan brand lokal ini? (hmm..gimana ya? Sambil mikir..) Oh ya, waktu saya lagi cari review tentang si lipstick Purbasari itu saya nemuin blognya mbak Pungky Prayitno yang lagi bahas tentang Just Miss ini, penasaranlah saya tentang brand ini, akhirnya saya cari reviewnya di YouTube dan nemulah Video Blognya Suhay Salim, dia lagi ngereview One Brand Product Make Up-nya Just Miss, dari situ deh saya lebih kenal Just Miss dan tertarik banget untuk nyobain.

Saya coba cari di Instagram untuk tahu seberapa banyak sih olshop yang jualan Just Miss ini, eh ternyata udah banyak lho dan saya beneran kaget dibuatnya karena harga yang dipajang rata-rata sekitar 10-15 ribu untuk sebiji pensil lipstick. Lalu saya coba cari siapa tahu mereka punya official instagram, dengan cara mencari di kategori “people” dan..voila..ada! dari situ jugalah akhirnya saya mendapatkan alamat official websitenya.

Awal buka websitenya saya kira hanya akan diisi product knowledge, ternyata tidak, kita juga bisa berbelanja langsung melalui web tersebut. Asyik pikir saya..karena saya tidak mau mendapat barang palsu maka ini sebuah hal yang baik. Untuk membeli lewat web kita harus membuat akun terlebih dahulu. Dasar saya, saya kan paling malas kalau disuruh bikin akun-akun begitu kalau tidak terpaksa, jadi karena saya tahu sekarang banyak sekali olshop memiliki akun Line messenger untuk berjualan produk, maka saya coba mencari Line-ID mereka dan..sekali lagi, dapat! Saya tanya apakah saya bisa membeli lewat mereka dan ternyata juga bisa..wah..senang sekali karena tidak perlu ribet tinggal mengirimkan kode produk yang kita inginkan dan jumlahnya beserta alamat kita, maka transaksi akan segera diproses, tapi sayangnya kita harus melihat sendiri di web, produk mana saja yang masih available, pertanyaan tentang mana produk yang available selalu akan dijawab “Silahkan dilihat sendiri di Web”, karena di sana kalau kita meng-klik suatu produk akan ada keterangan masih available atau tidak, agak ribet ya..tapi tidak apa-apalah.. Oh ya, kalau pesan lewat Line juga harus bersabar ya, adminnya kalau balas cukup lama, tapi mereka selalu membalas dengan ramah.

Oke cukup masalah teknisnya, sekarang kita langsung bahas mengenai produknya sendiri. Apa saja yang akhirnya saya beli?

  1. Lip Pencil H-02 J-13
  2. Lip Pencil H-02 J-40
  3. Lip Pencil H-02 J-5
  4. Lip Pencil H-02 J-27
  5. Lip Pencil H-02 J-42
  6. Lip Pencil H-02 J-3
  7. Lip Pencil H-02 J-44
  8. ES-265 04
  9. ES-265 01
ini eyeshadownya
ini eyeshadownya

Untuk 9 item itu saya hanya mengeluarkan uang kurang dari 200.000 rupiah, sudah termasuk ongkos kirim). Wow! Murah banget ya..

Semakin murah saya sebenernya makin khawatir, tapi rasa kekhawatiran saya tertutupi rasa penasaran saya, hehehe..

Dan… Setelah paket sampai langsung saya buka, saya suka shopping bagnya, warnanya biru tua lalu 7 lipstick itu ditempatkan di satu plastik yang ada sealernya (jadi seperti beli pencil/spidol aja, hehe..) trus 2 eyeshadow itu diwrap jadi satu dengan bubble plastick agar aman dan tidak pecah, girang banget waktu buka make up lokal itu, mata saya sudah hijau pengen segera mencoba, tapi tidak bisa harus nunggu krucils saya tidur dulu biar acara ‘ngelenong’ saya lancar..hehe..

Setelah para krucils tidur, pertama saya coba semua itu lip pencil, waktu awal coba kok rasanya kurang nempel ya di bibir, bibir jadi seperti pecah-pecah gitu, kering rasanya, ada rasa ‘berat’ di bibir. Warna-warna nude-nya berasa kurang pigmented, kurang keluar warnanya, kalau warna yang lebih bright atau ngejreng emang lebih keluar, pigmented banget tapi masih kering gitu di bibir, saya jadi takut. Saya browsing-browsing lagi untuk cari info lebih lanjut tentag Just Miss ini ternyata dia sudah lolos uji BPOM, tenanglah hati saya. Saya tulis short review di FB saya eh ada temen yang kasih masukan sebaiknya saya menghentikan pemakaian lipstick Just Miss ini, karena pengalaman dia pernah beli di Stroberi (salah satu tenant yang berjualan aksesoris di mall-mall) sama seperti saya, warnanya tidak nempel, hasilnya seperti pecah-pecah dan susah untuk dihapus, dan setelah beberapa lama tidak dipakai akhirnya konsistensinya berubah menjadi aneh dan membuat teman saya itu tidak mau memakainya lagi (saya kurang paham mengenai konsistensi ini karena dia hanya menjelaskan dengan bahasa tulisan, tidak ada bukti visual), saya langsung berpikir, “Oke, ada harga ada rupa, berhenti deh pakai ini..untung cuma ngeluarin duit segitu”.

Saya lalu beralih ke eye-shadownya, saya suka warna-warnanya, cukup pigmented, dan packagingnya juga bagus menurut saya, cukup eye-catching, kelihatan elegan, tidak murahan. Oh ya, eye-shadow ini sifatnya shimery, jadi ada seperti glitter-nya begitu, memberikan kesan glamour, cocok untuk dipakai ke pesta, untuk sehari-hari sebenernya masih tetap bisa asalkan pengaplikasiannya tidak terlalu banyak.

Lalu bagaimana, apakah saya benar-benar ‘membuang’ lip pencil saya tadi? Saya sudah sempat berpikir untuk mengadakan give away ke teman-teman FB dan instagram saya. Tapi entah kenapa pada hari ke 3 setelah saya berpikir akan berhenti memakainya, saya terpikir untuk memakainya untuk terakhir kali sebelum di’buang’, dan ajaib..teksturnya jadi lebih creamy, lebih gampang nempel di bibir dan yang awalnya kurang ‘keluar’ warnanya sekarang lebih terlihat dan akhirnya..saya tidak jadi membuangnya! Saya akhirnya menyukai semua warna-warna itu. Saya sendiri sampai sekarang masih bingung kenapa bisa berubah seperti itu, tapi mungkin (menurut pendapat pribadi, belum melalui uji laboratorium ya..hehe..) sepertinya yang bikin kering itu lapisan awal, setelah beberapa kali swatched lapisan itu hilang dan berganti lapisan dengan konsistensi yang lebih creamy.

Inilah hasil eksperimen saya menggunakan eyeshadow E-265 04 dan lipstick H-02 J-3

Nah begitu kira-kira review kali ini, kesimpulannya dengan harga yang sangat affordable menurut saya (15 ribu rupiah saja bo’!) kualitasnya masih bisa dianggap bagus, pilihan warnanya banyak dan cantik-cantik (41 warna!!! Kalau tidak percaya silahkan masuk ke websitenya langsung), pigmented dan creamy! Memang tidak proofable dan kurang tahan lama tapi harga 15 ribu mau diswatch berapa kali aja hayukk..hehe.. Ada salah satu warna yang mirip banget seperti yang dipakai kakak ipar saya, kalau kakak ipar saya sih pastinya pakai yang import punya tapi asli tidak kalah cantik dan kalaupun disejajarkan tidak akan tahu mana yang murah dan mana yang mahal (selama si pemerhati tidak melihat dari jarak yang sangat..sangat..sangat.. dekat dan tidak mencobanya langsung, hehehe..)

ini hasilnya
ini hasilnya

Oke buat teman-teman yang baru belajar make up saya saranin coba deh pakai produk-produk Just Miss ini, pilihannya banyak dan bagus-bagus, kualitas juga bagus dan yang terpenting ramah di kantong. Buat yang udah pro juga boleh lho pakai Just Miss ini untuk make up sehari-hari lumayan kalau belum ada budget untuk beli merk import tapi pengen nyobain warna tertentu yang mirip.

Udah malem banget ni, saya pamit istirahat dulu ya, sampai jumpa di artikel selanjutnya. Bye-bye..

Share it please, mama ketje.. 🙂Pin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0

29 Comments

  1. After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any method you can take away me from that service? Thanks!

  2. Thank you for all your efforts on this web site. My mum really loves making time for investigation and it’s really easy to understand why. A lot of people hear all of the compelling method you provide invaluable tactics via your blog and as well as boost response from visitors on the idea so our own girl has always been learning a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You are performing a tremendous job.

  3. You made some decent points there. I seemed on the web for the problem and located most individuals will associate with with your website.

  4. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss downside? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

  5. I am writing to make you understand what a perfect discovery my cousin’s girl experienced studying your webblog. She noticed too many issues, with the inclusion of what it’s like to possess a very effective teaching mindset to make other people with no trouble comprehend specified problematic things. You undoubtedly surpassed readers’ desires. Thanks for coming up with such warm and helpful, trusted, informative and unique tips on this topic to Evelyn.

  6. I’m usually to blogging and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and maintain checking for new information.

  7. This web site can be a stroll-by way of for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l positively discover it.

  8. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to learn, but I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly repair if you werent too busy in search of attention.

  9. Nice post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to learn content material from other writers and apply just a little one thing from their store. I抎 choose to use some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link in your net blog. Thanks for sharing.

  10. I抎 need to check with you here. Which isn’t something I normally do! I get pleasure from studying a post that will make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

  11. I used to be more than happy to find this net-site.I needed to thanks to your time for this glorious read!! I definitely enjoying every little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

  12. you will have an amazing weblog right here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

  13. I precisely needed to say thanks again. I am not sure the things that I would’ve undertaken without the methods discussed by you concerning my area. This was a real horrifying circumstance for me personally, however , taking note of a skilled mode you solved that took me to leap with happiness. I am just thankful for your advice and thus pray you know what an amazing job you have been putting in teaching the others through the use of a site. I am certain you’ve never met any of us.

  14. you will have a great weblog here! would you wish to make some invite posts on my blog?

  15. Hiya! I simply want to give a huge thumbs up for the good information you’ve got here on this post. I will be coming again to your blog for extra soon.

  16. I and also my guys have been viewing the excellent tips located on your website while suddenly developed an awful suspicion I had not thanked the website owner for those tips. All the young men happened to be totally excited to study all of them and already have really been taking pleasure in those things. Thank you for getting indeed helpful and for picking out varieties of exceptional subject matter most people are really desperate to be aware of. Our honest regret for not expressing appreciation to earlier.

  17. Thanks for your own effort on this website. Ellie enjoys managing research and it’s easy to see why. A number of us know all concerning the dynamic medium you offer advantageous guidance by means of this blog and even cause response from other people on the article and our simple princess is certainly starting to learn a great deal. Take pleasure in the rest of the year. Your doing a brilliant job.

  18. There are some fascinating closing dates on this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as effectively

  19. Good post. I study one thing more challenging on totally different blogs everyday. It will all the time be stimulating to read content from different writers and observe somewhat one thing from their store. I抎 favor to make use of some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

  20. I discovered your blog site on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading extra from you afterward!?

  21. Can I simply say what a relief to seek out somebody who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know the right way to convey a difficulty to gentle and make it important. Extra folks have to read this and understand this side of the story. I cant consider youre no more standard because you undoubtedly have the gift.

  22. Thanks so much for giving everyone an extraordinarily breathtaking opportunity to read critical reviews from this site. It is often very awesome and as well , full of amusement for me and my office acquaintances to visit your web site on the least thrice a week to read the latest secrets you have. Not to mention, I’m so certainly astounded with all the extraordinary strategies served by you. Some 3 facts in this post are indeed the finest we have had.

  23. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you will have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is one thing that not sufficient people are speaking intelligently about. I’m very pleased that I stumbled across this in my search for one thing regarding this.

  24. There’s noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice factors in options also.

  25. you may have an amazing blog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

  26. I抦 impressed, I need to say. Actually hardly ever do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you will have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the problem is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled throughout this in my search for one thing regarding this.

  27. I and also my buddies were found to be reading the excellent helpful tips from your web site then the sudden I had an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for them. My women were as a result joyful to read through them and have extremely been taking pleasure in those things. Many thanks for being very helpful as well as for using some fantastic topics most people are really eager to discover. Our sincere regret for not saying thanks to sooner.

  28. You must participate in a contest for one of the best blogs on the web. I’ll recommend this web site!

  29. Do you have any video of that? I’d care to find out some additional information.

Leave a Reply

Required fields are marked*